fyyylll
men!
vi har bestämt att ha en "parmiddag" varje lördag.
idag skulle varit sushi, men vi gjorde pizza. (ica i berga=dåligt utbud)
anyhow.
sara lee pizza-botten är good stuff (bilder kommer sen)
vi åt en fantastisk skapelse, men vi blev rädda för den typ.... "POOOW!"
som det stog på paketet, "öppnades plötsligt"
men gott.
zuchinni, mozarella, vitlöksfeta, paprika, ruccola, rödlök.
GOTT!
som sagt, biler kommer sen.
p.s
tips på bra vin i livet;
gazela
vitt vin, typ 40 spänn på systemet.
både sara och malin tycker det är fint
(sara - speciellt när malin bjuder på det)
Frappé (iskaffe)
Jag gillar verkligen inte kaffe om det inte är mängder med socker i.Men frappè älskar jag.
ni borde testa detta receptet.
Receptet är urdraget från en DN tidning från 2006 .

Portioner: 1 glas
Tid: 10 minuter
Ingredienser:
3 tsk pulverkaffe
3 msk kallt vatten
2-3 msk kondenserad mjölk
ev lite socker
ca 1 ½ dl kallt vatten
isbitar
Lägg kaffepulver och den mindre mängden vatten i en shaker eller redningsbägare & skaka intensivt eller använd en mjölkskummare tills innehållet har blivit ett fast skum. Häll det i ett högt glas & rör i kondenserad mjölk blandad med kallt vatten.
Den kondenserade mjölken är ganska söt i sig så det behövs vanligen inget extra socker.
Lägg i några isbitar
good old english scones
Så, sconsen som tillagades idag var av två olika sorter, men hade ändå ett gemensamt - choklad.
dessvärre blev de ena mycket godare än de andra, men håll tillgodo!
recpt ett hittades på http://www.tasteline.se/
SCONES MED MJÖLKCHOKLAD
8 - 12 stycken

2 msk strösocker
200 gram mjölkchoklad
2 dl mjölk
75 gram smör
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
Blanda alla torra ingredienser. Arbeta ner smöret i blandningen. Häll i mjölken och arbeta ihop degen.
Arbeta degen smidig på en lätt mjölad yta, dela den sedan i fyra mindre delar. Antingen kan du nu göra små scones eller större. Om du bakar mindre scones är det smart att lägga dem i bullpapper i en muffinplåt så att det blir fina i formen.
Bryt chokladen i mindre bitar. Tryck ner en bit i varje liten scones,
Forma den lite och vänd den med den släta sidan upp. Strö över lite socker och grädda.
Grädda i 275 grader i 10-12 minuter tills de är gyllenbruna.
CHOKLADSCONES
8 stycken
5 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 dl strösocker
75 g mörk choklad, hackad
75 g smör
2 dl mjölk
Sätt ugnen på 225°. Blanda alla torra ingredienser samt
choklad. Skär smöret i kuber och finfördela det i mjölblandningen.
Häll i mjölken och blanda snabbt ihop till en deg. Klicka ut degen med hjälp av två skedar på bakpappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen 15-18 min. Låt svalna något på plåten innan de serveras ljumma.
recpt från http://www.alltommat.se
tyvärr så blev de helachokladiga sconsen inte så goda, eftersom jag (sara) cheapade ur och anväände euroshopperchoklad till dem, som inte tålde hetta så bra och brändes till små kolklumpar. men om man åt runt dem var det gott!
och såhär glada var vi medans vi bakade:
the first of many
en klassiker i det dagbäck printzska hushållet i många år, fick här en revival.
serveras gärna med sallad, den här gången slängde malin ihop lite kikärtor, fetaost och gurka.

vid tillagandet av pajen så var denna blogg inte påtänkt, så ni får nöja er med endast denna bild nu.
TONFISKPAJ
ca 4 personer
(till två mindre eller en stor pajform)
Pajskal
ca 3 dl mjöl
50 g smör/margarin
vatten
Fyllning
två burkar tonfisk
två parikor (vi körde orange, men funkar även bra med gul eller röd)
två gula lökar
+ kryddor of choice, vi använde oregano och timjan.
Äggstanning
tre ägg
ca fyra dl mjölk
salt och peppar
Ugn 250 grader celsius
Blanda ihop mjöl, margarin och vatten i en matberedare till önskbar konsistens. ju mer vatten, desto torrare skal. Platta ut degen i en form, och pricka med gaffel för att förhindra luftbubblor. Sätt in i ugnen runt en kvart.
Hacka under tiden löken och paprikan i tärningar. krydda och fräs sen i stekpanna tills löken blir mjuk.
Ta ut pajskalet, sprid ut tonfisken i ett jämnt laget, lägg på paprikan och löken.
Blanda äggen och mjölken till en lös smet. ungefär som en pannkakssmet utan mjöl. salta och peppar efter smak.
Häll över äggstanningen och se till så att den rinner ner ända till botten i ett jämnt lager även nu.
Grädda i mitten av ugnen i en halvtimme eller tills den stelnat.
Låt pajen stå ett tag efter att du tagit ut den ur ugene så den får suga åt sig alla smaker lite.
enjoy!
ny blogg in the making! feat sara och malin
mer design och inlägg följer.