good old english scones
Så, sconsen som tillagades idag var av två olika sorter, men hade ändå ett gemensamt - choklad.
dessvärre blev de ena mycket godare än de andra, men håll tillgodo!
recpt ett hittades på http://www.tasteline.se/
SCONES MED MJÖLKCHOKLAD
8 - 12 stycken
2 msk strösocker
200 gram mjölkchoklad
2 dl mjölk
75 gram smör
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
Blanda alla torra ingredienser. Arbeta ner smöret i blandningen. Häll i mjölken och arbeta ihop degen.
Arbeta degen smidig på en lätt mjölad yta, dela den sedan i fyra mindre delar. Antingen kan du nu göra små scones eller större. Om du bakar mindre scones är det smart att lägga dem i bullpapper i en muffinplåt så att det blir fina i formen.
Bryt chokladen i mindre bitar. Tryck ner en bit i varje liten scones,
Forma den lite och vänd den med den släta sidan upp. Strö över lite socker och grädda.
Grädda i 275 grader i 10-12 minuter tills de är gyllenbruna.
CHOKLADSCONES
8 stycken
5 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 dl strösocker
75 g mörk choklad, hackad
75 g smör
2 dl mjölk
Sätt ugnen på 225°. Blanda alla torra ingredienser samt
choklad. Skär smöret i kuber och finfördela det i mjölblandningen.
Häll i mjölken och blanda snabbt ihop till en deg. Klicka ut degen med hjälp av två skedar på bakpappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen 15-18 min. Låt svalna något på plåten innan de serveras ljumma.
recpt från http://www.alltommat.se
tyvärr så blev de helachokladiga sconsen inte så goda, eftersom jag (sara) cheapade ur och anväände euroshopperchoklad till dem, som inte tålde hetta så bra och brändes till små kolklumpar. men om man åt runt dem var det gott!
och såhär glada var vi medans vi bakade:
matblogg är näästan lika bra som sockerblogg. mmmmaaat. jag ska följa!
jag måste bara påpeka det sjuka med att jag stavade med j. ursäkta spammet saris.