the first of many

den första maträtt som detta lukurativa samarbete skapad; tonfiskpaj!
en klassiker i det dagbäck printzska hushållet i många år, fick här en revival.
serveras gärna med sallad, den här gången slängde malin ihop lite kikärtor, fetaost och gurka.




vid tillagandet av pajen så var denna blogg inte påtänkt, så ni får nöja er med endast denna bild nu.


TONFISKPAJ
ca 4 personer
(till två mindre eller en stor pajform)

Pajskal
ca 3 dl mjöl
50 g smör/margarin
vatten

Fyllning
två burkar tonfisk
två parikor (vi körde orange, men funkar även bra med gul eller röd)
två gula lökar
+ kryddor of choice, vi använde oregano och timjan.

Äggstanning
tre ägg
ca fyra dl mjölk
salt och peppar

Ugn 250 grader celsius

Blanda ihop mjöl, margarin och vatten i en matberedare till önskbar konsistens. ju mer vatten, desto torrare skal. Platta ut degen i en form, och pricka med gaffel för att förhindra luftbubblor. Sätt in i ugnen runt en kvart.

Hacka under tiden löken och paprikan i tärningar. krydda och fräs sen i stekpanna tills löken blir mjuk.

Ta ut pajskalet, sprid ut tonfisken i ett jämnt laget, lägg på paprikan och löken.

Blanda äggen och mjölken till en lös smet. ungefär som en pannkakssmet utan mjöl. salta och peppar efter smak.
Häll över äggstanningen och se till så att den rinner ner ända till botten i ett jämnt lager även nu.

Grädda i mitten av ugnen i en halvtimme eller tills den stelnat.

Låt pajen stå ett tag efter att du tagit ut den ur ugene så den får suga åt sig alla smaker lite.

enjoy!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0